
Gør en forskel som brobygger hos Social Sundhed
Bliv frivillig brobygger hos NGO'en Social Sundhed, mens du studerer.
Vi samarbejder med Social Sundhed, der er en landsdækkende NGO og som arbejder for at skabe større social lighed i det danske sundhedsvæsen.
Det sker bl.a. gennem en brobyggerordning, hvor sundhedsfaglige studerende på frivillig basis ledsager mennesker i udsatte positioner til deres aftaler fx hos lægen eller på hospitalet.
Vil du høre mere om det at være brobygger?
Hvad vil det sige at være brobygger?
Når du som brobygger støtter udsatte borgere i mødet med sundhedsvæsenet, er det i rollen som den ressourcestærke pårørende.
Det er altså ikke sundhedsfagligheden, der anvendes eller er i fokus i rollen som brobygger.
På den lange bane får du som brobygger en helt unik indsigt i de barrierer, mennesker i udsatte positioner kan opleve.
Det er viden og praksiserfaring, du kan tage med i dit kommende arbejde som sundhedsprofessionel og ikke mindst en indsigt, som kan være med til at forandre sundhedsvæsenet indefra i forhold til at skabe lighed i sundhed.
Som brobygger får du et grundigt opstartskursus, der klæder dig på til rollen og til at indgå i en tryghedsskabende relation med de mennesker, du skal følges med.
Hvorfor have frivilligt arbejde som studerende?
- Frivilligt arbejde er godt for den mentale sundhed. Det viser bl.a. en stor
nordisk undersøgelse fra Syddansk Universitet.
- Som frivillig ved Social Sundhed får du desuden en mulighed for at yde en frivillig indsats, der samtidig giver dig fagligt relevant erfaring.

Om Social Sundhed
Social Sundhed er en landsdækkende NGO, som med frivillige kræfter arbejder for at skabe større social lighed i sundhed. De arbejder især med:
- Ledsagelse og støtte til sårbare og udsatte mennesker ved aftaler i sundhedsvæsenet
- Uddannelse af morgendagens sundhedsprofessionelle
- Videndeling
- Offentlige og private partnerskaber
I 2022 modtog Social Sundhed Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for deres arbejde med at styrke evnen til at tage hånd om egen sundhed hos mennesker i udsatte livssituationer.
En indsats, der varetages af frivillige sundhedsfaglige studerende, som samtidig modtager et professionelt uddannelsesforløb. Indsatsen er dermed både til gavn for det enkelte menneske og for de sundhedsfaglige studerende.
Få adgang
gratis
i dag
Bliv en del af Studielivet og få adgang til unikke rabatter og events, mens du studerer.
Gå ikke glip af
unikke
rabatter
og
events
Bliv en del af Studielivet i Din Sundhedsfaglige A-kasse og få adgang til fordelsklubben, mens du studerer. Det er gratis, og du kan til hver en tid afmelde dig.
Hent din første fordele allerede efter sign-up.